Så behåller du brännan längre!

Så behåller du brännan längre!

Följ våra tips för att behålla din brun-utan-sol eller spray tan längre. För att få en jämn och snygg färg som håller länge, så är rätt förberedelser och eftervård A och O, oavsett om du ska applicera brun-utan-sol hemma eller göra en av våra spray tan behandlingar. Kom väl förberedd så har du de bästa förutsättningarna för en naturlig tan.

Om du vill ta bort hår före din tanning rekommenderar vi en av våra sugaring vaxningar. Det lämnar huden len och porerna stänger sig fint. Du riskerar inte att komma med inåtväxande hår eller klåda. Oavsett hur du tar bort håret så gör det 48h före din bronxing. 

Kom till behandlingen med rengjord hy. Du får gärna dagen innan skrubbat och exfolierat hela kroppen. Tänk också på att återfukta huden 24h före en bronxing. Lägg extra kärlek på de ställen som annars är torra så som armbågarna. 

Följ dessa råd för att förlänga din bronzing 

Bronzas produkter och spraytanvätskor är snabbtorkande och snabbverkande, vilket gör att du kan duscha av dig överflödsfärgen redan efter 1-6 timmar.
Vi rekommenderar att vänta ungefär 5 timmar innan första duschen - då får du mycket pigment men ett naturligt resultat. Däremot rekommenderar vi inte att du har produkten på sig längre än 6 timmar, då färgen kan ''överutvecklas'' och krackelera på huden. 

Bär gärna mörka, lösa kläder och löst sittande skor efter spraytan. Tighta kläder och underkläder kan orsaka märken. Överskottsfärgen kan komma att lämna fläckar på dina kläder, men det går bort i tvätten. No worries! Efter din spraytan, duscha utan tvål i ljummet vatten i ca 2-3 minuter. Den bruna överskottsfärgen rinner då av, medan pigmenten i bronzern aktiveras och sedan djupnar de kommande timmarna. Klappa huden torr. Gnugga eller skrubba inte huden med handduken då du riskerar att förstöra jämnheten på din tan.

Använd helst inte duschkräm, schampoo eller exfolierande produkter under de första 24 timmarna efter behandlingen. Däremot går det jättebra att återfukta huden med hudkräm varje dag efter användning av bronzingprodukter. 

Räkna med att en behandling varar i upp till 6 dagar eller mer om du följt alla våra råd. 

Tillbaka till blogg