Vad är brasiliansk vaxning?

Vad är brasiliansk vaxning?

De flesta svenskar - både män och kvinnor - följer oftast någon form av grooming rutin för sitt hår i de intima regionerna. Detta kan inkludera ett brett utbud av trimnings-, raknings- och vaxningsmetoder. Av alla tillgängliga skötselalternativ är det brasilianska vaxet det i särklass mest noggranna valet – det tar bort vartenda hårstrå i din underlivsregion. 

Vad är en brasiliansk vaxning med sugaring metoden? 

Genom att använda sockervax ser vi till att en intimvaxning blir allt annat än obehaglig. Fördelarna med sugaring är många och när det kommer till just brasiliasnk vaxning har de kanske störst effekt. 

Metoden med sockervax är mildare mot huden, de rycker håren i hårets växtriktning och lämnar ett bättre resultat. Dessutom är det en säkrare metod i de nedre regionerna eftersom traditionell vaxning kan lämna kvar vax på huden eller fastna på huden så att huden rycks med när man vaxar. 

Hur mycket kostar en brasiliansk vaxning? 

Priset varierar givetvis beroende på salong. Hos oss på Len & Chic med lång erfarenhet av sugaring erbjuder vi brasiliansk vaxning från 480kr men till ett lägre pris om du bokar återbesök. Du kan själv välja hur mycket hår som ska lämnas, men en klassisk brasiliansk vaxning tar bort allt hår i underlivet. 

Brasiliansk vaxning själv

Medan andra rutiner som trimning och rakning är lätta att göra på egen hand, görs vaxning ofta av oss på salong. En brasiliansk innebär att vax appliceras på många områden och veck som både är känsliga och svåråtkomliga. 

När du vänder dig till en salong så bör du kontrollera att du vänder dig till någon som faktiskt vet vad hen pratar om och som har erfarenhet. Hos oss får du bästa behandlingen av Afrouz som har över 900 femstjärniga omdömen och flera års erfarenhet och utbildning. 

Så förbereder du dig inför en brasiliansk vaxning

Innan din behandling kan du ta några steg för att göra processen enklare och reslutatet bättre. 

Före behandlingen:

- Trimma håret. Vaxning fungerar bäst när ditt hår är mellan en kvarts tum och tre fjärdedelar av en tum långt. Ge håret en trim om den har vuxit ut längre än så här. 
- Skrubbar dina intima regioner. Att exfoliera huden på rätt sätt innan den vaxas minskar risken för inåtväxande hårstrån – men det finns inget sätt att helt förhindra dem.
- Om du har svårt för smärta kan du ta en receptfri smärtstillande tablett innan behandling. Ta något som ibuprofen eller paracetamol cirka 30 minuter före behandlingen. Detta kommer att hjälpa till att minimera smärtan och dämpa inflammation.

 

Tillbaka till blogg